Heller Farkas Elsős Tőzsdeverseny 2020

A Heller Farkas Szakkollégium idén harmadik alkalommal is megszervezi tőzsdeversenyét, melyet idén az első évfolyamos hallgatók számára szervezünk. Amennyiben szeretnél megismerkedni a tőzsdei kereskedés világával és a Budapesti Corvinus Egyetem alapszakos hallgatója vagy, esetleg osztatlan gazdaság- és pénzügy-matematikai elemző szakon tanulsz, akkor szerezz két társat, és jelentkezzetek 3 fős csapatban!

A verseny menete

A verseny egyik célja, hogy az élő kereskedés során maximalizáljátok a profitot. Számlátok értékének százalékos változása alapján egyrészt összeállítunk heti rangsorokat, ami alapján pontozzuk a teljesítményeteket. A kereskedéssel szerzett pontok súlyozása az idővel növekszik, vagyis a későbbi hetek pontszámait nagyobb szorzóval vesszük számításba. Másrészt a verseny teljes időtartalma alatt megszerzett helyezést is pontozzuk. A selejtező időszak nov.16- dec.6-tart, tehát 3 hét. Legfeljebb a versenyben elérhető pontszámok 50%-át szerezhetitek meg a profit alapján.
A verseny másik része, amelyből a pontszám másik 50%-át szerezhetitek, az elméleti tudásotokat teszteli. Egyrészt különféle típusú, előre meghatározott pozíciókat kell nyitni, az ezzel kapcsolatos kitűzött feladatokat a verseny elején tesszük majd közzé. Emellett lesznek elméleti kérdések is amit a trader felületen lehet megoldani (3 kérdés naponta), illetve beadandó, amik a versennyel párhuzamosan zajló Szakmai Hetek, a „Tőzsde Jövője” című (Nov 11.-18-ig) előadás sorozatból kell majd megírni (részletek a későbbiekben), Legjobb ha személyesen veszel részt rajta, de YouTube csatornánkon elérhetővé tesszük az előadásról készült felvételeket későbbi megtekintésre. Heti szinten megosztjuk az a csapatok állását, pontok terén a facebook oldalunkon. Versenyszabályzatot is hamarosan elérhetővé tesszük.

„Work in teams”

„Beat the market” 

 „Be at the top”

 

Nyeremények

  • A Diófa Alapkezelő Zrt. felajánlásából 100.000 Ft értékű befektetési jegyet osztunk szét a döntő résztvevői között!

  • A Morgan Stanley felajánlásából 100.000 Ft értékű MediaMarkt utalvány!

  • További nyeremények várhatóak……

Jelentkezés

A versenyre két felületen kell jelentkeznetek:

  • Ki kell töltenetek egy űrlapot.

  • Regisztrálnotok kell az Budapesti Értéktőzsde Trader felületén. 


 

Jelentkezési határidő: november 15. 23:59

A versenyre való regisztráció az adatkezelési nyilatkozat elfogadását is jelenti. Ha bármi kérdésetek van, nyugodtan forduljatok hozzánk Facebookon, vagy e-mailben: tozsdeverseny@heller.uni-corvinus.hu

Sok sikert és jó játékot kíván a Heller Farkas Szakkollégium!

A verseny főtámogatói: