Heller Farkas Tőzsdeverseny 2018

A Heller Farkas Szakkollégium újra megszervezi tőzsdeversenyét, melyen idén az elsősök mellett a másod- és harmadévesek is részt vehetnek. Amennyiben szeretnél megismerkedni a tőzsdei kereskedés világával és a Budapesti Corvinus Egyetem alapszakos hallgatója vagy, esetleg osztatlan gazdaság- és pénzügy-matematikai elemző szakon tanulsz, akkor szerezz két társat, és jelentkezzetek 3 fős csapatban! A versenyt két kategóriában írjuk ki: az I. kategóriában kizárólag első évfolyamos hallgatókból álló csapatok versenyezhetnek, míg a II. kategóriába másod- és harmadévesekből álló csapatok jelentkezését várjuk (egy csapaton belül megengedett különböző évfolyamon tanuló hallgatók szereplése).

A verseny menete

A verseny egyik célja, hogy az élő kereskedés során maximalizáljátok a profitot. Számlátok értékének százalékos változása alapján egyrészt összeállítunk heti rangsorokat, ami alapján pontozzuk a teljesítményeteket. A kereskedéssel szerzett pontok súlyozása az idővel növekszik, vagyis a későbbi hetek pontszámait nagyobb szorzóval vesszük számításba. Másrészt a verseny teljes időtartalma alatt megszerzett helyezést is pontozzuk. Legfeljebb a versenyben elérhető pontszámok 50%-át szerezhetitek meg a profit alapján.
A verseny másik része, amelyből a pontszám másik 50%-át szerezhetitek, az elméleti tudásotokat teszteli. Egyrészt különféle típusú, előre meghatározott pozíciókat kell nyitni, az ezzel kapcsolatos kitűzött feladatokat a verseny elején tesszük majd közzé. Emellett lesznek elméleti tesztek, illetve beadandó feladatok, ezeket a feladatokat a moodle felületén fogjuk közzé tenni, a Heller Farkas Szakkollégium tőzsdeverseny nevű kurzusnál, amihez a csapatok tagjait neptun kód alapján a verseny kezdetéig hozzáadjuk. A versenyről részletesebb információkat a versenyszabalyzatban találtok

Nyeremények

  • A Diófa Alapkezelő Zrt. felajánlásából 100.000 Ft értékű befektetési jegyet osztunk szét a döntő résztvevői között!

  • A Morgan Stanley felajánásából 300 USD értékű könyvutalvány!

  • Az Erste Befektetési Zrt. által felajánlott 100.000 Ft értékű könyvutalvány is szétosztásra kerül a döntőbe jutott csapatok között!

Jelentkezés

A versenyre két felületen kell jelentkeznetek:

  • Ki kell töltenetek egy űrlapot

  • Regisztrálnotok kell az Erste Trader felületén

 

 

Jelentkezési határidő: november 4. 23:59

 

Ha bármi kérdésetek van, nyugodtan forduljatok hozzánk Facebookon, vagy e-mailben: tozsdeverseny@heller.uni-corvinus.hu

Sok sikert, és jó játékot kíván a Heller Farkas Szakkollégium!  

 

A verseny főtámogatói: