A Heller Pénzügyi Képzés (HPK) kifejezetten számotokra, elsőéveseknek indított nyílt kurzusunk. Bevezetünk Titeket a gazdaság, a pénzügy alapjaiba. Olyan izgalmas témákkal foglalkozunk ezen kurzus keretein belül, amiket az egyetemen nem, vagy csak később oktatnak.

A HPK egyformán szól minden hallgatónak, akármelyik szakra jársz is. A kurzus célja a Ti fejlődésetek elérése, így a gazdasági előismeretek hiánya egyáltalán nem jelent problémát, a lényeg, hogy a félév végére egyforma tudással rendelkezzetek.

Tanórák száma: heti 1 előadás és 1 gyakorlat
Előadások: hétfő, 17:20
Felvételink leadási határideje: 2022.09.30

Szemináriumok esetében több időpontot is felajánlunk, amiből Te a felvételi soron választhatsz az órarended függvényében. Ezekre a foglalkozásokra szakkollégiumunk épületében, a Farkaslakban (1087 Budapest, Luther utca 4-6. – 4-es metró: II. János Pál pápa tér) kerül sor, és jelenlegi tagjaink tartják őket kis létszámú, interaktív csoportokban.

A kurzus a félév végén egy vizsgával zárul, ahol felteszünk egy kérdést minden témából, nem lesz para, nem kell ettől megijedni. Sőt! A kurzus sikeres teljesítését követően igazolásunk plusz pontot ér különböző ösztöndíjak elbírálásakor, valamint az Erasmusnál pályázatnál is!

A HPK előadások főbb témái a következők lesznek:

  • Játékelmélet
  • Spekuláció
  • Fiskális politika
  • Monetáris politika
  • Válság
  • Tőzsde

HPK-ról, HPK-sok:

 Nekem azért tetszett a HPK, mert itt olyan dolgokat tanulhattam, sokszor játékos formában is, amelyek nem csak a száraz tananyag részei, bár jól kiegészítik és elmélyítik azt, hanem emellett a gyakorlatban is hasznosak, és jó alapul szolgálnak a későbbiekhez is. Ráadásul mindeközben egy jó kis társaság részévé válhattam. (Kollár Nóra)

 Kötetlenebb formában, korban hozzánk közel álló sikeres szakemberek által átadott, használható tudás, amely követi az aktualitásokat. (Horváth Márta)

 A HPK kurzuson hétről-hétre közelebb kerültünk többek között a (mindennapi) pénzügyekhez, fiskális és monetáris politikához, az MNB-hez, a BÉT-hez, az ÁKK-hoz és természetesen magához a szakkollégium fogalmához. Az ezekhez kapcsolódó fogalmakkal már az első félévben megismerkedtünk, és sikerrel idéztük fel később pl. pénzügy vagy makroökonómia órán. (Szabó Orsolya)

További információk

Felhívjuk a figyelmedet, hogy ez a felvételi nem egyenértékű a szakkollégiumba való bekerüléssel. Arra majd később, tavasszal kerül sor. A HPK látogatása semmilyen kötelezettséggel nem jár Számodra.

Szemináriumvezetőitek igyekezni fognak jó csapatokat kialakítani, hogy mindenki egyformán élvezhesse a munkát egy remek, jó hangulatú társaságban. Ennek kialakítása érdekében néha szervezünk közös, szeminárium utáni sörözéseket.

Amennyiben bármiféle problémátok lenne, keressétek bátran Bárczi Enikőt a barczi.eniko@heller.uni-corvinus.hu e-mail címen!

Felvételi

A felvételi formot megtaláljátok ezen a linken. Ezt a formot kell kitöltenetek 2022.09.30-ig, amennyiben jeletkezni szeretnétek. Mindenkit várunk szeretettel!