A félév során várhatóan az alábbi programjainkkal találkozhatsz majd.

Gesztenyepüré a Farkaslakban

Hideg, édes, sok rajta a tejszínhab és nagyon finom: mi az?
Hát persze, hogy a gesztenyepüré! Mire elkezdenek lehullani a falevelek, vár az első Helleres elsős est, ahol rengeteg beszélgetés és nevetés mellett a gesztenyepüréből is van elég. Kíváncsi Elsősök és éhes kolisok előnyben! A cél, hogy a végére ne maradjon belőle.

Heller Farkas Szakmai hét

 Szakkollégiumunk 2002 óta minden évben megszervezi a Heller Farkas Szakmai Hetet, amely az évek során a Budapesti Corvinus Egyetem egyik legnagyobb presztízsű hallgatók által szervezett (de természetesen bárki előtt nyitva álló) rendezvénye lett.

Heller Farkas Elsős verseny

Minden évben megrendezésre kerül az elsősöknek szánt versenyünk. A 90 perces versenydolgozat elgondolkodtató, a közgazdasági alapfogalmak megértését célzó és alapvetően pénzügyi ismeretekre épülő feladatokból fog állni, ahol nem csupán a végeredményre, hanem az odáig elvezető gondolatmenetre is kíváncsiak vagyunk. A feladatok alapvetően valamilyen közgazdasági vagy pénzügyi jelenségre mutatnak rá. A versenyen való részvétel előzetes készülést nem igényel, nem szükséges hozzá semmi más, csak józan ész, meg egy kevés abból, amivel eddig megismerkedtél az egyetemen.

Generációs kupa


A minden tavasszal megrendezésre kerülő rendezvényen eredetileg az aktív tagok és a seniorok fociban mérték össze tudásukat. Mára ez lány focival és kosármeccsel, illetve a BSc-s és hagyományos képzésben tanulók gigászi harcával bővült.

Forralt borozás a Farkaslakban

Ha az ősz végére már eleged van a kiszámíthatatlan időjárásból, a korai sötétedésből, a zh-kból és a beadandókból, akkor itt a lehetőséged, hogy kicsit kikapcsolódj a Farkaslakban! Második elsős estünket hagyományosan novemberben szoktuk megrendezni, amikor várunk sok szeretettel minden forralt bor és kvíz rajongót. A kettő együtt tökéletes ellenszer a késő őszi, szürke esték ellen, a győztes csapat pedig természetesen jutalomban részesül.

Bevonó tábor

Péntek délutántól vasárnap délig tart a bevonó tábor, ahol minden a potenciális felvételiző elsősökről szól. A programok részét képezi általában egy játékos vetélkedő, borkóstoló, előadás a szakkollégiumról, kulturális és szakmai témákról, valamint egy workshop beszélgetés. Este garantált a nagy buli, de ha beszélgetni támad kedvünk, akkor ahhoz is biztosan találunk partnert.
Elsős érdeklődőként erősen ajánlott eljönni a táborba, hiszen ez talán a legjobb lehetőség, hogy megismerj minket, Hellereseket – és nem mellékesen, hogy mi is sokkal jobban megismerjünk téged. A táborban gyakorlatilag a teljes tagság ott van, és ha bármi kérdésed van, örömmel válaszolunk, mesélünk arról, hogy mivel jár a szakkollégiumi lét.

Paprikáskrumplizás a Farkaslakban

 

A második félév legelején, a jelentkezési határidő előtt pár héttel kerül megrendezésre az utolsó elsős estünk, a tradicionális Paprikáskrumplizás, ahol még egyszer megvendégelünk minden érdeklődő elsőst, lehetőséget adva számukra, hogy feltegyék a még bennük lévő megválaszolatlan kérdéseket. Mivel ez az esemény általában a Bevonó Táborunk után szokott lenni, így az est egyik kiemelkedő pontja szokott lenni a táborról készült kisfilm levetítése.

Heller Tavaszi Konferencia

Minden tavasszal megrendezésre kerül a második előadássorozatunk, a Heller Tavaszi Konferencia, amely mára már a szakkollégiumunk szerves részét képezi. Az érdeklődők a legkülönbözőbb szakmai- és közéleti témákról szóló előadásokon vehetnek részt.

Szeretettel várunk minden programra!