A HPK II. a Heller elsősöknek szóló képzésének a második féléve, azonban nem épül a HPK I-re, így akik ősszel lemaradtak volna a jelentkezésről, most lehetőséget kapnak, hogy becsatlakozzanak.

Míg a HPK I. célja a pénzügyi alapismeretek átadása heti egy előadás és egy kiscsoportos szeminárium keretében, addig a HPK II. sokkal tágabb fókuszú, célja a látókörbővítés, és a közgazdaságtan olyan szegmenseinek bemutatása, amelyek egyetemi tanulmányaink alatt nem, vagy csak a későbbiekben kerülnek említésre, ugyanakkor fontosak ahhoz, hogy átlássuk a közgazdasági szektor működését és a későbbiekben felelős döntéshozók lehessünk.

A HPK I-gyel ellentétben, itt már csak előadások lesznek (az idei szemeszter során összesen 8 alkalom, a 4. héttől kezdődően, szerda 17:20-tól).

Az sem jelent problámét, ha akkor órátok van. Az órákat felvesszük azoknak az elősöknek, akik nem érnek rá és utólag elküldjük nekik a videókat.

A kurzus végén lesz egy rövid vizsga is, ahol felteszünk néhány kérdést minden témából, de nem kell megijedni, nem lesz nehéz. Sőt, a kurzus sikeres teljesítése esetén igazolásunk plusz pontot ér ösztöndíjak (pl. köztársasági vagy kiemelt kari) elbírálásakor, vagy Erasmus jelentkezésnél!

A 2022-as tematika részét a következő témakörök képzik:

  • Kriptovaluták
  • Az egészségügy közgazdaságtana
  • Adóoptimalizálás
  • Számviteli botrányok
  • Viselkedési közgazdaságtan

Facebook esemény: Link

Jelentkezni itt tudtok: link

A képzés nyitó előadója tiszteletbeli tagunk és a korábbi pénzügyminiszter Bokros Lajos lesz, aki az infláció kérdését fogja körbejárni. Erről részletesseben itt olvashattok: Link

Bármi kérdéssel bátran forduljatok Csengéhez, akit az alábbi e-mail címen értek el:
nagy-baan.csenge@heller.uni-corvinus.hu