Az év során több alkalommal kerül sor táborainkra. Ezeknek elsődleges célja a kikapcsolódás, valamint az évközi fáradalmak kipihenése, ám kis mértékben itt is teret adunk szakmai fejlődésünket elősegítő programoknak is. Klubjaink helyszínéül pedig egy-egy tagunk nyaralója, háza ad otthont.

ÖSSZERÁZÓ TÁBOR

 Az év során kétszer is megszervezésre kerül az összerázó tábor, ami – mint azt a neve is mutatja –, arra hivatott, hogy közelebb hozza egymáshoz a szakkollégium tagjait. Az ősz eleji tábor a hosszú nyár utáni újracsiszolódásra szolgál legfőképp. Jellemzően különféle vetélkedők vagy workshopok színesítik a programot a közös bulizások mellett. Talán egy picit hangsúlyosabb szerep jut a tavaszi összerázónak. Ez ugyanis az első közös táborozás az újonnan felvettjeinkkel, ami a közösségi életbe való belerázódás első fontos lépése. Hagyomány szerint ilyenkor kerül sor a híres Farkasválasztásra is – ami méltán rangos esemény mind az aktív, mind a senior tagság körében.

BEVONÓ TÁBOR

Péntek délutántól vasárnap délig tart a bevonó tábor, ahol minden a potenciális felvételiző elsősökről szól. A programok részét képezi általában egy játékos vetélkedő, borkóstoló, előadás a szakkollégiumról, kulturális és szakmai témákról, valamint egy workshop beszélgetés. Este garantált a nagy buli, de ha beszélgetni támad kedvünk, akkor ahhoz is biztosan találunk partnert.
Elsős érdeklődőként erősen ajánlott eljönni a táborba, hiszen ez talán a legjobb lehetőség, hogy megismerj minket, Hellereseket – és nem mellékesen, hogy mi is sokkal jobban megismerjünk téged. A táborban gyakorlatilag a teljes tagság ott van, és ha bármi kérdésed van, örömmel válaszolunk, mesélünk arról, hogy mivel jár a szakkollégiumi lét.

NYÁRI TÁBOR

 A nyári táborunk célja, hogy a vizsgaidőszak végén tagjainknak lehetősége legyen kiereszteni a gőzt, és közösen megünnepelni az elért eredményeket. A tábor helyszínéül általában a Balaton-partot választjuk, így a fürdőzés vagy a labdázás a strandon kihagyhatatlan program. A szárazföldön pedig nagy csaták zajlanak: ki a focipályán, ki frizbivel a kezében, ki egy társasjáték- vagy kártyapartiban bizonyíthatja rátermettségét. Az estéket pedig az elmaradhatatlan bulik teszik emlékezetessé.
Annak sincs akadálya, hogy a tagok a barátaikat, haverjaikat is magukkal hozzák, hiszen pontosan ez jelenti a garanciát arra, hogy egy évente változó, de mindig színes társaság gyűljön össze.

SÍTÁBOR


A hagyomány szerint minden évben megszervezésre kerülő sítáborban a részvétel nem kötelező. Mégis, aki teheti, biztosan az utazó csapattal tart, hogy megfelelő módon pihenje ki a vizsgaidőszak fáradalmait, és kellemes, vidám társaságban töltse el ezt az egy hetet. A síelők célpontjai között többnyire Olaszország és Franciaország szerepelnek. A nappali síelésen, snowboardozáson kívül a sítábor szerves részét képezik az esti közös bulik, beszélgetések. A nyári táborunkhoz hasonlóan ebben a táborban is szívesen látott vendégek a tagok barátai, ismerősei, akiknek köszönhetően sokszínű társaság jöhet létre. Így garantáltak a felejthetetlen sztorik, élmények mind a sípályán, mind a bulik közben.

 A nyár során sem kell egymás társaságát hiányolnunk: köszönhetően az ún. kluboknak, számos felejthetetlen napot tölthetünk el együtt ebben az időszakban is. A klubok helyszínéül általában tagjaink háza vagy nyaralója szolgál; páran évfolyamprogramot szerveznek, míg a bátrabbak a teljes tagságot vendégül látják. A program a kirándulástól kezdve a sportoláson és fergeteges bulikon keresztül a kulturális rendezvények látogatásáig igen széleskörű lehet, aminek csak a résztvevők kedve és lelkesedése szabhat határt.

NYATA

Táboraink sorából kissé kilóg a Nyári Szakkollégiumi Találkozó, vagy röviden NYATA, hiszen ennek a tábornak a célközönsége nem kizárólag a saját szakkollégiumi bázisunk: a tábor célja, hogy a különböző szakkollégiumok tagjai jobban megismerjék egymást. Minden évben más szakkollégium szervezésében, illetve más helyszínen kerül megrendezésre ez a tábor, amelyen a részvétel szintén nem kötelező. A programot az interaktív szakmai előadások mellett workshop beszélgetések, vetélkedők, helyismereti séták tarkítják, esténként pedig a jó hangulatú buliké a főszerep.
Ez a tábor nagyban hozzájárul a szakkollégiumok közötti kapcsolatok kiépítéséhez és ápolásához, melynek révén közös kezdeményezések születhetnek, hosszú távú együttműködések is kialakulhatnak, ami előnyös lehet mindegyik szakkollégium számára. De már csak azért is megéri eljönni a táborba, hogy a különböző irányultságú szakkollégiumok különböző érdeklődésű tagjainak gondolkodásmódját megértsük, véleményét megismerjük egy-egy kérdésben.