Aktív tagságunk túlnyomó többségének a Luther utca 4-6. szám alatt található Farkaslak nyújt otthont. A közös lakhely egy egészen egyedülálló hangulatot teremt, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy még a pesti léttől kezdetben ódzkodó tagjaink is egykettőre a kollégium állandó lakosaivá válnak. A tagok számára a beköltözés nem kötelező, azonban külsős tagjaink is gyakori vendégei a közösségi élet központjául szolgáló Farkaslaknak.

S hogy miért is olyan különleges a Farkaslak?

Kezdetnek említhetjük a jó elhelyezkedést: mind a Keleti Pályaudvar, mind a Blaha Lujza tér körülbelül 10 perc sétára található. Az Egyetem legkönnyebben 4-es metróval, a II. János Pál pápa térről közelíthető meg. Kaputól kapuig nagyjából 15 perc. Aki pedig más célpontot választ, percek alatt a számos busz-, metró- vagy villamosjárat egyikére szállva közelítheti meg célját. A kollégium épületével szemben található az Erkel Színház, így a kultúrakedvelő tagjainknak sem kell messzire menni.

A kollégisták azért szeretik ezt a helyet, mert itt egy albérlet otthonossága ötvöződik egy kollégium sokszínűségével és mozgalmas életével. Itt az Egyetem nem szabhatja meg, mit ragaszthatunk a falra, meddig fogadhatunk látogatókat, vagy hogy kik lesznek a szobatársaink. Ez persze azzal is együtt jár, hogy amikor elromlik a mosógép vagy a villanybojler, senki nem intézkedik helyettünk, és ha nem visszük le a szemetet, annak is mi látjuk a kárát.

Az elvégzendő feladatok azonban nem tűnnek nagy tehernek, amikor csupa olyan emberrel lakhatsz együtt, akikkel összeköt a Szakkollégium. A koliban mindig lehet partnert találni akár edzéshez, akár egy esti társasjáték-csatához, akár egy átbulizott éjszaka utáni mély beszélgetéshez.

A kollégium számos általunk szervezett programnak is helyszínül szolgál: ilyenek a gyűléseink, a csocsó és darts bajnokságok, a karaoke estek, közös filmnézések és palacsintázások. Egy a lényeg: a bentlakó tagjaink garantáltan sosem unatkoznak, a közös programok pedig összekovácsolják a csapatot. Az is nagyon fontos, hogy kis közösségként minden bentlakót ismerünk, és tudjuk, hogy bármikor számíthatunk egymás segítségére. Legyen szó akár üres hűtőről, akár tanulás közben jelentkező nehézségekről, akár lelki problémákról, biztosan segítő kezekre és megértő fülekre találunk.