Kollégiumunk társadalmi felelősség vállalással kapcsolatos tevékenységének egyik központi eleme a Heller Gimis Tábor. Az egy hetes tábor nyaranta kerül megrendezésre a Balaton partján, átlagosan 40-50 középiskolás résztevővel, illetve kollégiumunk tagjaival. A részvételt 11-12. osztályt végzettek számára hirdetjük meg, és minden évben igyekszünk pályázati forrást felhasználva a lehető leginkább csökkenteni a jelentkezők költségeit. Számos példáját láthattuk az elmúlt években, hogy sokan máskülönben nem tudnak eljutni a Balatonra, ami külön motivációt jelent számunkra a tábor szervezésekor.

A Gimis Tábor célja a pénzügyi kultúra terjesztése és a gazdasági-pénzügyi kérdések iránti érdeklődés felkeltése, leendő „közgázos” egyetemisták és más területek iránt érdeklődők számára egyaránt. A program tartalmaz előadásokat – melyeket az esetek többségében senior tagjaink tartanak -, workshopokat, vetélkedőket és csoportos prezentációkat. A diákok a hét folyamán megismerkedhetnek a befektetések világával, a mindennapi életben előkerülő pénzügyi kérdésekkel, gazdasági aktualitásokkal és a közgazdaságtan különböző elméleteivel. A szakmai fókuszon túl nagy hangsúly van a szórakozási lehetőségeken is: sok strandolás, közös filmnézések, közösségépítő játékok, sportolási lehetőségek kísérik végig a hetet.

Örömmel szoktuk tapasztalni, hogy a hét végére barátságok szövődnek, már nem kell „nógatni” az embereket a programokon való részvételre, közösség alakul a szervezőkből és a diákokból. Alighanem nekünk is résztvevőkéhez hasonlatos élmény a tábor, minden munkával töltött perc kifizetődik, amikor a táborozókkal együtt élvezzük munkánk gyümölcsét. Nagy öröm számunkra, hogy minden évben több tucat középiskolást ismertetünk meg a pénzügyekkel, miközben a tábor végig laza hangulatban és élményekkel zsúfolva telik el.