Heller Pénzügyi Képzés

A Heller Pénzügyi Képzés (HPK) kifejezetten számotokra, elsőéveseknek indított nyílt kurzusunk. Bevezetünk Titeket a gazdaság, a pénzügy alapjaiba. Olyan izgalmas témákkal foglalkozunk ezen kurzus keretein belül, amiket az egyetemen nem, vagy csak később oktatnak.

A HPK egyformán szól minden G és K karos hallgatónak, akármelyik szakra jársz is. A kurzus célja a Ti fejlődésetek elérése, így a gazdasági előismeretek hiánya egyáltalán nem jelent problémát, a lényeg, hogy a félév végére egyforma tudással rendelkezzetek.

Tanórák száma: heti 1 előadás és 1 gyakorlat

Előadások: hétfő, 17:20 C103

Felvételink leadási határideje: szeptember 24. 23:59

Felvételi sorunkat IDE KATTINTVA tölthetitek le.


Szemináriumok esetében több időpontot is felajánlunk, amiből Te a felvételi soron választhatsz az órarended függvényében. Ezekre a foglalkozásokra szakkollégiumunk épületében, a Farkaslakban (Váci utca 47, ahova így juthattok el) kerül sor, és jelenlegi tagjaink tartják őket kis létszámú, interaktív csoportokban.

A kurzus a félév végén egy vizsgával zárul, ahol felteszünk egy kérdést minden témából, nem lesz para, nem kell ettől megijedni. Sőt! A kurzus sikeres teljesítését követően igazolásunk plusz pontot ér a kiemelt kari/köztársasági ösztöndíj elbírálásakor!

Sok érdeklődő elsőévessel beszélgettünk a gólyatáborokban is, várunk mindenkit!

Előadás témák

A HPK előadások főbb témái a következők lesznek:

  • Játékelmélet
  • Diszkontálás, spekuláció
  • Fiskális politika
  • Monetáris politika
  • Viselkedési pénzügyek
  • Válság
  • Pénzügyi közvetítő rendszer, bankok, pénzteremtés
  • A tőzsde (Tőzsdelátogatás)

Vélemények

Nekem azért tetszett a HPK, mert itt olyan dolgokat tanulhattam, sokszor játékos formában is, amelyek nem csak a száraz tananyag részei, bár jól kiegészítik és elmélyítik azt, hanem emellett a gyakorlatban is hasznosak, és jó alapul szolgálnak a későbbiekhez is. Ráadásul mindeközben egy jó kis társaság részévé válhattam. [Kollár Nóra]

Kötetlenebb formában, korban hozzánk közel álló sikeres szakemberek által átadott, használható tudás, amely követi az aktualitásokat. [Horváth Márta]

A HPK kurzuson hétről-hétre közelebb kerültünk többek között a (mindennapi) pénzügyekhez, fiskális és monetáris politikához, az MNB-hez, a BÉT-hez, az ÁKK-hoz és természetesen magához a szakkollégium fogalmához (az utóbbi négyhez fizikailag is :) ). Az ezekhez kapcsolódó fogalmakkal már az első félévben megismerkedtünk, és sikerrel idéztük fel később pl. pénzügy vagy makroökonómia órán. [Szabó Orsolya]

További információk

Felhívjuk a figyelmedet, hogy ez a felvételi nem egyenértékű a szakkollégiumba való bekerüléssel. Arra majd később, tavasszal kerül sor. A HPK látogatása semmilyen kötelezettséggel nem jár Számodra.

Szemináriumvezetőitek igyekezni fognak jó csapatokat kialakítani, hogy mindenki egyformán élvezhesse a munkát egy remek, jó hangulatú társaságban. Ennek kialakítása érdekében részt vehettek közös, ún. szeminárium-sörözéseken.

Ha nagy számú csapat igényt tart rá, szervezünk Nektek ZH-előkészítőket, korrepetálásokat 1-1 kritikusabb tárgyból, hogy sikerrel vegyétek az akadályokat az egyetemen.

Amennyiben bármiféle problémátok lenne keressétek bátran Németh Andrist a nemeth.andras@heller.uni-corvinus.hu e-mail címen.