Táborok, klubok

ÖSSZERÁZÓ TÁBOR

Az év során kétszer is megszervezésre kerül az összerázó tábor, ami – mint azt a neve is mutatja –, arra hivatott, hogy közelebb hozza egymáshoz a szakkollégium tagjait.

Az ősz eleji tábor a hosszú nyár utáni újracsiszolódásra szolgál legfőképp. Jellemzően különféle vetélkedők vagy workshopok színesítik a programot a közös bulizások mellett.

Talán egy picit hangsúlyosabb szerep jut a tavaszi összerázónak. Ez ugyanis az első közös táborozás az újonnan felvettjeinkkel, ami a közösségi életbe való belerázódás első fontos lépése.  Hagyomány szerint ilyenkor kerül sor a híres Farkasválasztásra is – ami méltán rangos esemény mind az aktív, mind a senior tagság körében.

BEVONÓ TÁBOR

Péntek délutántól vasárnap délig tart a bevonó tábor, ahol minden a potenciális felvételiző elsősökről szól. A programok részét képezi általában egy játékos vetélkedő, borkóstoló, előadás a szakkollégiumról, kulturális és szakmai témákról, valamint egy workshop beszélgetés. Este garantált a nagy buli, de ha beszélgetni támad kedvünk, akkor ahhoz is biztosan találunk partnert.

Elsős érdeklődőként erősen ajánlott eljönni a táborba, hiszen ez talán a legjobb lehetőség, hogy megismerjenek minket, Hellereseket – és nem mellékesen, hogy mi is sokkal jobban megismerjünk őket. A táborban gyakorlatilag a teljes tagság ott van, és ha bármi kérdésük van, örömmel válaszolunk, mesélünk arról, hogy mivel jár a szakkollégiumi lét.

NYÍLT TÁBOR

A nyílt tábor célja, hogy kíváncsi külsős barátainknak, családtagjainknak különböző programokon keresztül bemutassuk a szakkollégium igazán színes egyéniségeit, mindennapi pezsgő életét.

A nyílt tábor a legfakultatívabb, leglazítósabb tábor az évben. Mindenki azokon a programokon vesz részt, amelyeken akar.

Hagyomány szerint ebben a táborban kerül sor a „Ki mit tud?”-ra is, melyre tehetséges, lelkes és bátor jelentkezők kerestetnek bármilyen általuk kitalált kategóriában – legyen az tánc, ének, hangszeres zene, színdarab vagy akár paródia… Esténként pedig természetesen bulival zárul a nap.

SÍTÁBOR

Ez a hagyomány szerint minden évben megszervezésre kerülő tábor az egyetlen, amelyen a részvétel nem kötelező. Mégis, aki teheti, biztosan az utazó csapattal tart, hogy megfelelő módon eressze ki a vizsgaidőszak során felgyülemlett gőzt, és kellemes, vidám társaságban töltse el ezt az egy hetet.

A síelők célpontjai között többnyire Olaszország és Franciaország szerepelnek. A nappali síelésen, snowboardozáson kívül a sítábor szerves részét képezik az esti közös bulik, beszélgetések.

Annak sincs akadálya, hogy a tagok a barátaikat, haverjaidat is magukkal hozzák, hiszen pontosan ez jelenti a garanciát arra, hogy egy évente változó, de mindig színes társaság gyűljön össze. Így garantáltak a felejthetetlen sztorik, élmények mind a sípályán, mind a bulik közben.

NYÁRI KLUBOK

A nyaranta megrendezésre kerülő klubok nem „rendes táborok”. Nem kötelező a részvétel egyiken sem, mégis rosszul teszi az, aki kihagyja őket.

A tagság néhány tagja felajánlja a nyaralóját pár napra, hogy vendégül lássa a többieket. A legkedveltebb helyszín természetesen a Balaton környéke. Ezen alkalmakkal sátorral birtokba vesszük a szerencsés telket, és kezdődhet a legfelszabadultabb, iskolai kötelezettségektől mentes közös szórakozás az évben.