Farkaslak

Farkaslak, ahol élünk

„Itt egy albérlet otthonossága ötvöződik egy kollégium sokszínűségével és mozgalmas életével.”

Az V. kerület Váci utca 47. szám alatt található egyházi épület második emeletén, 520 négyzetméternyi autonóm területen éli életét a tagság nagyobb része. A Heller alapításakor az volt a terv, hogy nem lesz együttlakó közösség. Ez azonban nagyon gyorsan megváltozott, amikor a különböző kollégiumokban, albérletekben és otthon élő tagok rájöttek, hogy sokkal nagyobb élmény lenne, ha egy közös helyre költöznének.

És lőn. Megszületett egy közösség, mely önmagáról gondoskodik, mely még a szakkollégiumon belül is bizonyos önállósággal bír. Kialakítottunk egy olyan lakot, ahol saját elképzeléseink szerint élhetünk.

Itt nem szabja meg az egyetem, hogy mit ragaszthatsz hova, meddig fogadhatsz látogatót, vagy kik lesznek a szobatársaid. Csupa olyan emberrel laksz együtt, akikkel összeköt a szakkollégium, és mindig van kivel meginni egy pohár bort, átbulizni vagy éppen átbeszélgetni egy éjszakát. Nem is beszélve arról, hogy az ingyenes csocsóasztalnak hála félév alatt profi játékos leszel. Végül pedig tagadhatatlanul kényelmes, hogy az egyetem öt percre van, ugyanakkor ha máshova mennél, a 3-as metró vagy a 2-es villamos is szinte a kapuban áll meg.

Mitöbb, az épületben lévő sportpályán, konditeremben bármikor van lehetőséged aktív pihenéssel kiheverni az egyetem fáradalmait.

Viszont  ha  elromlik a mosógép, a fűtés vagy a villanybojler, akkor senki nem intézkedik helyettünk, és ha nem visszük le a szemetet, annak is mi látjuk a kárát. Mindezen problémák elkerüléséért és megoldásáért a Házmester a felelős.