Elsős tanulmányi verseny

Heller Farkas Elsős Verseny

Az idei, 2011. november 14 – 23. között megrendezésre kerülő, 10. Szakmai Hetünk keretein belül tanulmányi versenyt szervezünk I. éves, alapszakos hallgatóknak. A versenyre november 9-én, 14.50-es kezdettel a C épület 316-os termében kerül sor.

A 80 perces versenydolgozat elgondolkodtató, a közgazdasági alapfogalmak megértését célzó feladatokból fog állni, ahol nem csupán a végeredményre, hanem az odáig elvezető gondolatmenetre is kíváncsiak vagyunk.  A feladatok alapvetően valamilyen közgazdasági vagy pénzügyi jelenségre mutatnak rá. A versenyen való részvétel előzetes készülést nem igényel.

Az elismerésen kívül az első helyezett 15, a második 10, a harmadik 5 ezer forintos jutalomban is részesül. A rendezvényt az egyetem részéről a Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék támogatja, így ösztöndíjszámításnál a versenyen való eredményes részvétel hivatalosan is plusz pontot jelent.

A feladatsor összeállítására és értékelésére egy háromtagú, idősebb szakkollégistákból álló bizottságot jelöltünk ki, akik demonstrátorként jelenleg is tanítanak az egyetemen.

A helyezettek oklevelüket a Szakmai Hét ünnepélyes megnyitóján Jaksity Györgytől, a Concorde Értékpapír Zrt. alapító- és igazgatósági tagjától vehetik majd át.

Letöltések

A verseny támogatói:

BCE - Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék

BCE - Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék