Szakmai Hét


2002 óta minden ősszel megszervezünk egy többnapos konferenciát, melyhez általában annak témájával foglalkozó mesterkurzus és szakmai verseny is kapcsolódik.

A Szakmai Hét fő célja, hogy egy, a tagságot érdeklő kérdéskört több szempontból, és neves szakértők segítségével mutasson be az egyetem hallgatóságának. A gazdaság gyakorlati működéséről, a közgazdaságtan gyakorlatbeli megvalósulásáról és alkalmazásáról szóló prezentációk segítik megérteni, hogy az egyetemen elméletben tanult elvek hogyan ültetődnek át a mindennapi életbe, hogyan lehet megvalósítani őket.

A rendezvény egyre növekvő népszerűségnek örvend mind a tanárok, mind a diákság, valamint a külső látogatók körében. A résztvevők számára egy kötetlen fórumot is kínál kapcsolataik építésére, ápolására.

Az elmúlt évek során olyan neves fővédnökeink képviselték a rendezvényt, mint Kornai János, Bokros Lajos, Szapáry György vagy Csaba László, míg a 2005-ös évben a Heller Farkas Szakmai Héttel névadónk halálának 50. évfordulójára emlékeztünk.

Heller Farkas Szakmai Hét 2014

A 2014-es Szakmai Hetünk címe “Quo vadis, kapitalizmus?”. Ezúttal a „kapitalizmus” helyzetét, kilátásait, válságát (?) értékeltük neves előadóink kíséretében. További információt a 2014-es Szakmai Hetünkről itt talál.

Heller Farkas Szakmai Hét 2013

A 2013-as Szakmai Hetünk témája a monetáris politika volt, amely terület rengeteg érdekes kérdést rejt magában. Számos előadó jött az MNB, FHB, K&H, Concorde és az OTP részéről is. További információt a 2013-as Szakmai Hetünkről itt talál.

Heller Farkas Szakmai Hét 2012

A 2012-es Szakmai Hetünk az energiaszektor aktuális kérdéseit járta körül. Az előadók közt szerepelt Hernádi Zsolt, Medveczki Zoltán, Hamvas István. További információt a 2012-es Szakmai Hetünkről itt talál.

Heller Farkas Szakmai Hét 2011

A 2011-es Szakmai Hetünk legfőbb témakörét a hitelválság, a kormányzati gazdaságpolitika, a távol keleti gazdaságok, a bankszabályozás és a frankválság okai, hatásai alkotják. További információt a 2011-es Szakmai Hetünkről itt talál.

Az öröm oda? – Heller Farkas Szakmai Hét 2010

A 2010-es Szakmai Hét az Európai Unió és az euróövezet válságának témáját járta körül. Előadóként megtisztelt bennünket többek között Simor András, Szapáry György, Balázs Péter, valamint a konferenciasorozat keretei között került sor a Káldor-díj átadására is, amelyben Benczes István részesült. További információ a 2010-es Szakmai Hétről, valamint az előadások megtekintése »

Szakmai Hét Archívum 2002-2009

A Heller Farkas Szakkollégium által korábban megrendezett Szakmai Hetekről az archívumban talál több információt. További információ a korábbi Szakmai Hetekről »