Szakkollégium


KAPCSOLÓDÓ OLDALAK: Névadónk | A szakkollégiumok története | Támogatóink

A szakkollégiumokról

A szakkollégiumokat olyan diákok alkotják, akik többet szeretnének kapni, mint az egyetemi tömegképzés vagy a gyorsan széthulló csoportok. Szeretnének egyedi tudással rendelkezni, általuk kiválasztott témákban kellően elmerülni, és egy összetartó baráti közösség tagjaivá válni.

A szakkollégium nem jelent egyet a kollégiumba való beköltözéssel. Ide nem kell beköltöznöd, ha nem akarsz. Ez az egész nem néhány ember együttlakásáról szól, sokkal több annál.

A szakkollégiumok alapvetően 3 pillérre támaszkodnak:

Szakmaiság:

A szakkollégiumunk szakmai célja, hogy az egyetemen megszerzett ismereteket kiegészítve a tagok érdeklődési körének leginkább megfelelő témákkal érdekes és hasznos ismereteket nyújtson számunkra. Ennek legmegfelelőbb keretét a gyakorlatias kurzusok adják.

A kurzusok során előtérbe kerül a kiscsoportos, interaktív tanulás, amelynek során az adott terület kiváló szakértőitől közvetlenül sajátíthatjuk el az ismereteket. A magas színvonalú szakmai képzést a részletesen szabályozott felvételi eljárás és a tagsággal szemben támasztott szigorú szakmai követelményrendszerünk biztosítja.

A Heller alapvetően pénzügyes profilú szakkollégium. Ez azt jelenti, hogy az alapítók és a jelenlegi tagok közül is legtöbben pénzügy szakosok, és a kurzusok között is nagyobb hányadot képviselnek a tőkepiacokkal, bankokkal, monetáris politikával kapcsolatosak. A pénzügyi irányultság azonban nem jelent merev kötöttséget. Ez inkább egy lehetőség: sok hasznos kiegészítést jelenhet képzettségednek, ha más nézőpontból is megismered a Téged érdeklő területeket.

Minden év őszén megrendezésre kerül neves konferenciánk, a Heller Farkas Szakmai Hét, melynek keretében híres szakemberektől hallgathatnak meg előadásokat az érdeklődők. Emellett az egész év során többször szervezünk szakmai előadásokat a közgazdaságtan neves képviselőivel.

Más módon is próbáljuk elősegíteni tagjaink szakmai fejlődését. Tudjuk, hogy a Bsc rendszer teljesen más elvárásokat támaszt egy átlag egyetemista felé, mint a hagyományos képzés ezt annak idején tette. Tisztában vagyunk vele, hogy sokkal fontosabbá vált a rendszeres tanulás, jó jegyek szerzése, a Master felvételi szem előtt tartása. Annak érdekében, hogy ezt az akadályt is sikeresen vegyük, a Heller biztosít számunkra konzultációkat, speciális kurzusokat, melyek során segítséget kapunk a vizsgákra való eredményes felkészülésben. További információ a Heller szakmai pilléréről »

Közösség

Kis létszámú (50 fős) tagságunk összetartó baráti közösséget alkot. A közösségi élet központja a főépületben található irodánk – az F22-es szoba – és közös lakhelyünk, a Farkaslak. A közös szakmai alkotó munkán túl a táborozások, tréningek, nyári klubok, bulizások, a másnapi közös reggeli a Farkaslakban, vagy a csocsózás, spontán bulizás, hajnalig tartó beszélgetések hozzák össze a társaságot. A bennlakás azonban nem kötelező egyik tagunk számára sem, hiszen a számtalan program mindig össze fog tartani bennünket.

Ezeken túl különféle sporteseményeket, közös kulturálódási lehetőségeket (múzeum- és színházlátogatás, Irodalom Kedvelők Köre), műhelybeszélgetéseket szervezünk magunknak, de pár éve már külön zenekarral is büszkélkedhetünk. További információ a Heller közösségi pilléréről »

Társadalmi érzékenység

Fontosnak tartjuk, hogy olyan emberek kerüljenek ki a Hellerből, akik értő és megértő szemmel néznek a világra, hiszen rajtunk, fiatalokon is áll az, hogy milyenné formáljuk a jövőt. További információ a Heller társadalmi érzékenységéről »

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK: Névadónk | A szakkollégiumok története | Támogatóink